ПРОЕКТ INCIT-EV: НА ТЕРИТОРІЇ ЄВРОПИ ПРОЙДУТЬ ВИПРОБУВАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ РІШЕНЬ ДЛЯ ЗАРЯДЖАННЯ

ПРОЕКТ INCIT-EV: НА ТЕРИТОРІЇ ЄВРОПИ ПРОЙДУТЬ ВИПРОБУВАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ РІШЕНЬ ДЛЯ ЗАРЯДЖАННЯ

  • Мета проекту INCIT-EV[1] полягає у стимулюванні розвитку електромобільності в Європі шляхом експериментальної експлуатації в реальних умовах.
  • 7 інноваційних технологій заряджання для електромобілів випробують у спеціально відібраних локаціях на території Європи.
  • Координатором цієї ініціативи, яка реалізується за підтримки Європейської комісії у межах запиту пропозицій за програмою European Horizon 2020, є Група Renault.

Група Renault оголосила про офіційний запуск проекту INCIT-EV у співпраці з 32 партнерами з Європи. Проект спрямований на популяризацію електромобільності за рахунок орієнтованих на потреби користувачів експериментів із впровадження інноваційних технологій заряджання для електромобілів.

 

7 ВАРІАНТІВ ВИКОРИСТАННЯ, ЯКІ БУДЕ ВИПРОБУВАНО У ЄВРОПІ

Проект INCIT-EV, загальна тривалість якого складе 48 місяців (з січня 2020 по грудень 2023 року), матиме два основних етапи:

•           Етап 1 передбачає аналіз потреб і вимог користувачів, після чого у квітні 2020 року пройде оцінювання технологій заряджання та їх інтеграції в інфраструктуру.

•           Етап 2 буде зосереджений на демонстрації 7 варіантів використання технологій на спеціально відібраних локаціях і триватиме з другої половини 2022 року до завершення проекту.

  • Система динамічного індукційного заряджання для міських районів у Парижі, Франція;
  • Системи заряджання високої напруги у передмістях Таллінна, Естонія;
  • Оптимізоване двонаправлене «інтелектуальне заряджання» у Амстердамі та Утрехті, Нідерланди;
  • Система динамічного індукційного заряджання у приміських районах/на довгих відстанях у Версалі, Франція;
  • Центр заряджання на стоянці автомобілів каршерінгу у передмісті Турина, Італія;
  • Системи двонаправленого заряджання низької напруги (зокрема й для двоколісних транспортних засобів) та динамічного заряджання на смугах для руху таксі в аеропорту і на центральному вокзалі Сарагоси, Іспанія.

 

ПАН’ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ПРОЕКТ, ВТІЛЕНИЙ У ЖИТТЯ ГРУПОЮ RENAULT

З метою задоволення потреб у випробуванні в реальних умовах технологій заряджання, як-от технологія безконтактного динамічного заряджання (Contactless Dynamic Charging, CDC)[2] та структурування екосистеми загалом, Група Renault відгукнулась на запит Єврокомісії щодо нових проектів, використавши його як можливість для створення консорціуму.

32 провідні промислові компанії, університети, інститути, міста, стартапи і підприємства малого та середнього бізнесу пристали на пропозицію Renault, продемонструвавши спільне прагнення до популяризації електромобільності у Європі шляхом проведення експериментів, орієнтованих на потреби користувачів електромобілів.

Завдяки такому клієнт-орієнтованому підходу буде створено нову екосистему та розроблено технічні рішення для заряджання, придатні для впровадження у масштабах усієї Європи з метою сприяння та заохочення до електричної мобільності.

«Група Renault, що є новатором у сфері електромобілів на теренах Європи, відома як інноваційна компанія, що дбає про своїх клієнтів. Започаткований нами проект INCIT-EV – масштабна демонстрація орієнтованих на потреби користувача рішень для заряджання у містах і на великих відстанях, спрямована на стимулювання дедалі ширшого використання електромобілів у Європі», – говорить Хав’є Сер’є (Xavier Serrier), менеджер проекту з розробки систем заряджання електромобілів відділу досліджень Групи Renault.

До складу консорціуму входять 33 учасники з Естонії, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Словенії, Іспанії і Туреччини:

ATOS SPAIN SA, AVERE France, Ayuntamiento de Zaragoza, BIT&BRAIN technologies SL, Bursa Buyuksehir Belediyesi, COLAS SA, Commune de Paris, Comune di TORINO, Eesti Energia Aktsiaselts, ELES d.o.o. Sistemski operater prenosnega elektroenegetskega omrezja, ENEDIS, EUROVIA Management, EV charged B.V., Vedecom Fondation Partenariale MOV’EOTEC, Fondazione LINKS – Leading Innovation & Knowledge for Society, FPT INDUSTRIAL SPA, Fundación CIRCE Centro de Investigación de Recursos y Consumos Energéticos, GREENFLUX Assets B.V., Groupe RENAULT, IDNE0 Technologies SAU, Ingeneria y Técnica del Transporte TRIA SA, Institut Français des Sciences et Technologies des Transports, de l’Aménagement et des Réseaux, IREN SPA, Pitpoint EV B.V., Politecnico di Torino, PRIMA ELECTRO SPA, Province Noord-Holland MRAE, PSA ID, QI ENERGY ASSESSMENT SL, Red Eléctrica de España S.A.U., Stadwerke Nordeney GMBH, Univerza V Ljubljani, We Drive Solar.

 

ПРОЕКТ ЗА ПІДТРИМКИ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ КОМІСІЇ

Проект INCIT-EV отримав фінансування за програмою досліджень та інновацій ЄС під назвою Horizon 2020 на підставі угоди про надання субсидії № 875683.

Група Renault є засновником і водночас координатором проектного консорціуму INCIT-EV. У цій ролі Група Renault діє як посередник між Єврокомісією та партнерами консорціуму і здійснює нагляд за технічною розробкою, формуванням бюджету і плануванням.

 

________________________________________

[1] Великомасштабна демонстрація орієнтованих на потреби користувача рішень для заряджання у містах і на великих відстанях з метою стимулювання дедалі ширшого використання електромобілів у Європі

[2] Технологія безконтактного динамічного заряджання (Contactless Dynamic Charging, CDC), розроблена у 2018 році Групою Renault за участі VEDECOM, дає змогу заряджати автомобілі без фізичного контакту під час руху дорогами, оснащеними за цією технологією.