Команда Alpine заробила шість очок на Гран-прі Сан-Паулу

Команда Alpine F1 залишає другий етап напруженої серії з трьох гонок за три тижні з шістьма очками: Естебан Окон фінішував восьмим, а Фернандо Алонсо посів дев'яте місце на Гран-прі Сан-Паулу. В результаті Alpine залишається на п'ятому місці в Кубку конструкторів, набравши 112 очок і готується до трьох фінальних етапів сезону.

Команда Alpine заробила шість очок на Гран-прі Сан-Паулу


Естебан і Фернандо відразу ж були залучені до кількох захоплюючих баталій з П'єром Гаслі та Даніелем Ріккардо на старті гонки. Естебан спустився на одне місце до дев'ятої позиції, незважаючи на гарний обгін McLaren, а Фернандо піднявся на одинадцяте місце.

Після короткої паузи під автомобілем безпеки через уламки на трасі Ріккардо зумів повернути собі дев'яте місце, обігнавши Естебана, а Фернандо випередив Ленс Стролл після рестарту. Але незабаром іспанець відновив позицію: набравши вражаючий темп, він випередив Aston Martin. Естебан першим заїхав до боксів після короткого періоду віртуального автомобіля безпеки, щоб встановити комплект Hard. Фернандо не скористався цією перевагою і поміняв шини на Hard лише на 34 колі.

На нових шинах Фернандо показував гарний темп і був сповнений рішучості надолужити втрачене після піт-стопу. Він зміг піднятися на три позиції за лічені кола, і це означало, що обидві машини Alpine опинилися в зоні. Пізніше через сходження Ріккардо позиції обох пілотів стали ще вищими: восьме місце у Естебана і дев'яте – у Фернандо.

Напарник по команді пропустив Фернандо вперед, щоб за допомогою сліп-стріму утриматись попереду П'єра Гаслі. Пілот Alpha Tauri щойно здійснив другий піт-стоп і на свіжих шинах він наздогнав пару Alpine. Незважаючи на злагоджену командну роботу, зрештою він зміг випередити обох завдяки перевазі шин.

Решту гонки Фернандо та Естебан зберігали свої позиції. На останньому колі Фернандо повернув місце Естебану, і в результаті обидва пілоти принесли команді шість очок.

Естебан Окон, стартував 8-м, фінішував 8-м:
“Я щасливий знову заробити очки після дуже напружених перегонів. Сьогодні день пройшов під егідою командної роботи. Ми намагалися використовувати все, що могли, довели до краю темп, намагалися максимально використовувати тактику. Коли Гаслі пішов на піт-стоп вдруге, я поступився місцем Фернандо – ми хотіли з'ясувати, чи допоможе мені сліп-стрім утримати П'єра позаду. Кілька кіл це працювало, але цього виявилося недостатньо, і потім Фернандо повернув мені позицію. І все-таки восьме і дев'яте місця на фініші дають нам шість очок, і це відмінний командний результат, важливий для Кубка конструкторів. Як і раніше напружено, ми прямуємо до двох невідомих трас, і ми намагатимемося з усіх сил утриматися на цій позиції”.
Фернандо Алонсо, стартував 12-м, фінішував 9-м:
“Я задоволений нашим результатом після складного спринту. Старт і рестарт не зіграли на нашу користь, але коли ситуація стабілізувалася, у нас був справді добрий темп. Нам трохи не пощастило із віртуальним автомобілем безпеки, тому що ми не змогли піти на піт-стоп, і зрештою втратили час. Після піт-стопу наш темп був сильним. Ми використовували командну тактику, щоб перешкодити Гаслі нас обігнати, але не змогли утримати його позаду. Приємно знову бачити обидві машини в очках, і ми, як і раніше, нарівні з Alpha Tauri. Попереду Гран-прі Катару, і наша мета – продовжувати так само”.
Лоран Россі, генеральний директор Alpine:
“Ми дуже раді, що обидві машини вперше після Гран-прі Італії фінішували в очках. Це означає, що ми залишаємось п'ятими у Кубку конструкторів та підтверджуємо повернення до гарного рівня конкурентоспроможності. Гонка була цікавою, я радий, що ми влаштували чудове шоу для бразильської емоційної публіки. Як команда, ми можемо пишатися нашою спільною роботою, продемонстрованою Естебаном та Фернандо на трасі. Після другого піт-стопу Гаслі ми вирішили дотримуватися стратегії з одним піт-стопом та всіма способами залишитися попереду. Спочатку Естебан пропустив Фернандо вперед, щоб той дозволив йому скористатися сліп-стрімом і утримати Гаслі позаду. Це працювало кілька кіл, але зрештою, з його перевагою в шинах, ми не змогли встояти. Фернандо повернув Естебану позицію на останньому колі, підкресливши вражаючий командний дух обох гонщиків, які допомагали один одному і паралельно просували команду вперед. Тепер ми повністю зосередимося на Гран-прі Катару – фінальному етапі серії з трьох перегонів поспіль. Нас чекає невідоме, але це цікавий виклик – і ми готові до нього”.