Фернандо приносить команді одне очко після Гран-Прі Австрії


Фернандо Алонсо завоював заслужене очко для команди Alpine F1 Team на Гран-прі Австрії після захоплюючого фіналу в Шпільберзі. Естебан Окон зійшов з дистанції через прикрий інцидент на першому колі.

Фернандо доклав максимум зусиль, щоб зайняти десяте місце. За чотири кола до фінішу він обігнав Джорджа Рассела з Williams.

Використовуючи сміливу стратегію з одним піт-стопом - від Medium до Hard - Фернандо зміг втілити план у життя і продовжив набирати очки. Уже чотири гонки поспіль він фінішує в очковій зоні.

Для Естебана гонка завершилася в третьому повороті першого кола, коли він був залучений в інцидент між Міком Шумахером та Антоніо Джовінаццо. Француз був затиснутий між двома машинами і отримав пошкодження передньої правої підвіски, що змусило його зійти з дистанції.

Естебан Окон, стартував 17-м, сходження: «На жаль, для мене гонка закінчилася рано. Я мало що міг зробити, тому що в третьому повороті стався інцидент: я опинився затиснутим між Міком [Шумахером] і Антоніо [Джовінаццо]. Таке буває, коли стартуєш з останніх позицій. Тут з більшою ймовірністю можна бути залученим в боротьбу, отримати контакт. Нам з командою нічого не залишається, крім як залишити подію позаду і почати підготовку до етапу в Сільверстоуні. Єдиний шлях, по якому ми можемо йти - вперед».

Фернандо Алонсо, стартував 14-м, фінішував 10-м: «Було складно заробити очки, і ми знали, що так буде. Ми задоволені результатом, хоча знаємо, що заслужили більшого в ці вихідні, але це краще, ніж нічого. У мене була напружена і цікава боротьба з Джорджем [Расселом], і, врешті-решт, завдяки гарному стану шин ми змогли зробити обгін. До позитивних підсумків можна віднести той факт, що ми побачили деякі поліпшення з боку команди в ці вихідні, і машина була швидкою всі три дні тут. На наступний етап в Сільверстоуні я вирушаю з упевненістю в машині і шинах. Мені подобається, що ми стаємо конкурентоздатнішими».

Марцін Будковські, виконавчий директор: «З огляду на обставини, десяте місце - це гідний результат, так як завжди складно набирати очки, стартуючи з чотирнадцятого і сімнадцятого місця. Естебан був затиснутий в третьому повороті першого кола і був змушений зійти з дистанції через зламану підвіски. Ми дуже добре реалізували стратегію з однією зупинкою: ідеально розрахований піт-стоп і два відмінних відрізка від Фернандо. Він демонстрував високий темп, тому шкода, що не вийшло отримати з цього вигоду через результати кваліфікації. Ми з нетерпінням чекаємо етапу в Сільверстоуні, нашої другої домашньої гонки, і хочемо повернутися двома машинами на позиції, які повинні займати».